Calendar

март 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ДЕПУТАТИТЕ НО ОБП И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ООБ

Уважаеми дами и господа

– депутати и членове на Изпълнителния съвет на ООБ,

В качеството си на депутати (народни представители) на ОБП (Общобългарския парламент) и членове на Изпълнителния съвет отговаряте за организации на българите от 2 – 3 общини райони) в страната и 1 столичен район(ако живеете в София), както и за организации на българите в по 2 страни извън Р. България.

Конкретната Ви задача в рамките на първите 2 – 3 месеца на Новата 2013 г. до 20 март 2013 г. включително, е да осъществите връзка – Интернет, телефонна или друг начин, чрез отделни хора със съществуващите неправителствени, бизнес и общински организации (общини, райони, кметства и техните предприятия, общински/ районни съвети) и да им предложите да се включат в дейността на Общобългарската организация – ООБ, с право на информация, глас и участие в управлението, след подаване на приложено заявление за вписване в регистъра на ООБ. За организациите в чужбина отговаряте за същите – избрани от Вас, или които ще изберете, ако не сте извършили това до сега, а живеещите в гр. София отговарят и за по 1 район в София (този район или частта от него, в който живеете.

Всяка организация (ЮЛНЦ) в района (общината), включително общините и техните предприятия, които имат желание да са активна част от голямото българско семейство, с право на информация, глас и участие в управлението, следва да подадат попълнено и заверено с подпис и печат приложеното заявление за вписване в регистъра на ООБ. Тя ще вземе участие със свои представители в Районната (общинска) организация на ООБ и Районния (общински) Съвет за духовно единение и устойчиво развитие и трябва да предложи за избиране свои представители в клона на Организацията на обединените българи (ООБ) и Съвета за духовно единение и устойчиво развитие, обединяващ районните организации на ООБ.

Учредяването и управлението на клоновите, подзоналните и зонални организации и Съвети за духовно единение и устойчиво развитие се осъществява под ръководството на депутата или члена на Изпълнителния съвет, отговарящ за тях, съгласно приложеното разпределение.

В състава на клоновете, зоналните и подзоналните съвети на ООБ, да се включват специалисти от различни сфери на националното и регионално стопанство, и ръководителите на съответните по-крупни организации. Приоритетно следва да се имат предвид икономисти, юристи, еколози, организатори, информатици и компютърни специалисти, научни работници, образователни, културни, синдикални дейци и активисти на младежки и женски организации.

С цел успешно реализиране на Вашата задача, се запознайте с основните документи на ООБ, разпределението, справката–заявление, публикувани на сайта:

www.oob.stosim.com

В сайта ще намерите настоящото писмо до Вас, както и писмото до неправителствените, общински и бизнес организации, и справката–заявление, която следва да попълнят и изпратят до г-н Дочо Шипковенски. Включени са разпределенията на организациите в страната в трите региона (първи, втори и трети) по координатори с техните данни за взаимовръзка, както и две разпределения на държавите с организации на българите – първото, в което са посочени по 2-3 избрани самостоятелно от отдели депутати и членове на Изпълнителния съвет и второто – страните, в които не са определени координатори, които (по две от тях) следва да изберат останалите депутати и членове на Изпълнителния съвет.

Изпращаме Ви програмата за “Българиада 2013” и се надяваме на Вашето лично участие. Може да участвате с доклад до 15 – 20 минути, като заявката за участие с темата на доклада изпратете чрез г-н Дочо Шипковенски – Гл. секретар на ООБ.

За консултации и допълнителни въпроси:

г-н Дочо Шипковенски: e-mail: shipkovenski@engineer.bg

г-н Стойчо Симов: e-mail: stosim.abv.bg

Приемете най-искрени поздрави по случай Древнобългарската Нова година, Коледа и Новата 2013 година.

 

 

 

 

С уважение,

Председател:

(акад. С. Иванов)