Calendar

март 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА

Драги съотечественици,

От 6 години сте членове-партньори на транснационалната организация на суперетноса български – българската общностна диаспора по света – Организация на обединените българи (ООБ). Съгласно Конститутивния регламент (Конституция) на ООБ всяко физическо лице по света с български произход и всяка неправителствена организация – ЮЛНЦ на българите по света, по право и без предварителни условия е член-партньор на ООБ.

Целите на ООБ, включваща в своя състав ЮЛНЦ (неправителствени организации) вече от 60 страни по света са: духовно единение и устойчиво развитие на Общобългарската общност.

Всяка организация (ЮЛНЦ) в района (общината), включително общините и техните предприятия, които имат желание да са активна част от голямото българско семейство, с право на информация, глас и участие в управлението, следва да подадат попълнено и заверено с подпис и печат приложеното заявление за вписване в регистъра на ООБ. Тя ще вземе участие със свои представители в Районната (общинска) организация на ООБ и Районния (общински) Съвет за духовно единение и устойчиво развитие и трябва да предложи за избиране свои представители в клона на Организацията на обединените българи (ООБ) и Съвета за духовно единение и устойчиво развитие, обединяващ районните организации на ООБ.

Своите представители в тези два съвета, начело с ръководителя на организацията или неговия заместник, определяте сами и самостоятелно, чрез координатора (депутат или член на ИС на ООБ) за Вашия район (община), или негов представител, и изпращате имената им в регистъра на ООБ, със съответните данни, съгласно приложеното заявление, не по-късно от края на м. февруари 2013 г. по пощата на адрес:

София 1309, бул. “Александър Стамболийски” №175, етаж 3, за БКССП – НЧ “Аура”, или на e-mail:

shipkovenski@engineer.bg – Дочо Шипковенски – Главен секретар на ООБ.

Възползвайте се от дадената Ви възможност да станете член на голямото общобългарско семейство и местните, и регионални организации на ООБ в Р. България чрез личното си участие, с цел взаимно опознаване, взаимодействие, взаимопомощ и сътрудничество, включително в бизнес отношенията между българските организации в Р. България и по света.

Имате възможност да определите Ваши представители (1 – 2 души) като кооптирани депутати (народни представители) в ОБП (Общобългарския парламент) при ООБ.

С цел успешно реализиране на Вашата задача, се запознайте с основните документи на ООБ, разпределението, справката–заявление, публикувани на сайта:

www.oob.stosim.com

В сайта ще намерите настоящото писмо до Вас – неправителствените, общински и бизнес организации, и справката–заявление, която следва да попълнят и изпратят до г-н Дочо Шипковенски. Включени са разпределенията на организациите в страната в трите региона (първи, втори и трети) по координатори с техните данни за взаимовръзка, както и две разпределения на държавите с организации на българите – първото, в което са посочени по 2-3 избрани самостоятелно от отдели депутати и членове на Изпълнителния съвет и второто – страните, в които не са определени координатори, които (по две от тях) следва да изберат останалите депутати и членове на Изпълнителния съвет.

За организациите в чужбина отговаряте за същите – избрани от Вас, или които ще изберете, ако не сте извършили това до сега, а живеещите в гр. София отговарят и за по 1 район в София (този район или частта от него, в който живеете.

След вписването Ви в регистъра на ООБ ще получавате необходимата информация и покани за участие в прояви на същата. Изпращаме Ви програмата за “Българиада 2013” и се надяваме на Вашето участие.

Приемете най-сърдечни поздрави по случай настъпващите празници: 22 декември 2012 г. – Древнобългарската Нова година, Коледа и Новата 2013 г.

 

С уважение,

Председател:

(акад. С. Иванов)